2015

Dit jaar kende de terugkeer van de eventing sport in het Amsterdamse Bos. Na een afwezigheid van ruim 30 jaar. Stalgenoten uit de regio die al jaren in de eventing sport actief zijn, viel het op dat de regio Noord-Holland weinig wedstrijdlocaties kent.

De meesten zijn in het prachtige en zeer geschikte oosten van het land. Maar dat nam niet weg dat onze eigen “training grounds” niet geschikt te maken zouden zijn voor een heuse nationale wedstrijd! Om bij een eerste keer de kolossale logistiek niet op de proef te stellen, is besloten om te starten met een oefencross. Dit werd bijzonder goed ontvangen en maakte van alle kanten de weg vrij voor een grote wedstrijd met meerdere startgerechtigde klassen en veel spektakel in alle disciplines: dressuur, springen en cross country.

Bestuur

SGW Amsterdamse Bos wordt bestuurd door Stichting Paardensport Amsterdam, een stichting die zich tot doel stelt de paardensport in vele verschijningsvormen te promoten en aan een breed publiek te tonen.

Stichting Paardensport Amsterdam is in 1947 opgericht en is dus bijna 70 jaar oud. Deze stichting organiseerde voor 2009 ook al paardensportevenementen die nu door Rijvereniging Sportpaarden Amsterdam zijn overgenomen.

Stichting Paardensport Amsterdam is mede grondlegger geweest van Jumping Amsterdam, het grote paardensport spektakel dat jaarlijks in de RAI gehouden wordt. Bij afwezigheid van eventing wedstrijden in de regio heeft de stichting het op zich genomen om in 2015 deze tak van sport hier nieuw leven in te blazen.

 

Geschiedenis

Zo ver terug als 1928, bij de Olympische Spelen in Amsterdam, werd de cross country van het onderdeel “Military” gereden op exact dezelfde locatie als waar nu SGW Amsterdamse Bos gehouden werd.
Wijzigingen in de reglementen van de sport, alsook wijzigingen in de inrichting van het Amsterdamse Bos, hebben ertoe geleid dat deze tak van sport toe kan met een kleiner oppervlak en kortere cross country parcoursen.
Dit maakt het mogelijk om anno nu toch weer een wedstrijd in deze prachtige omgeving, vlakbij Amsterdam, te starten. Het Amsterdamse Bos is sterk voorstander van de terugkeer van een dergelijke paardensport wedstrijd in het bos, ter afwisseling van de alsmaar luidruchtiger wordende commerciële evenementen die extreme bezoekersaantallen trekken.

 


Deel deze pagina via: Facebooktwittergoogle_plusmail