Alle informatie die van belang is als je wilt deelnemen

Op 24 en 25 maart 2018 vindt de vierde editie van SGW Amsterdamse Bos plaats.
Iedereen is welkom op SGW Amsterdamse Bos. Het is een officiële wedstrijd voor de KNHS klassen B en L, en een Oefencross.
Het is voor zowel voor paarden als pony’s (categorie D en E).

Zet SGWA2018 in je agenda

 

Oefencross

De oefencross is geen KNHS Klasse BB, maar ligt daar nog onder. Daarom geldt er een ander reglement dan het disciplinereglement springen.
Er zijn 4 onderdelen: springparcours, veterinaire keuring, Cross Country en tweede veterinaire keuring. In de cross mag iedere hindernis drie maal worden aangereden bij een weigering. Daarna moet de combinatie doorrijden naar de volgende hindernis. Lees alle tekst van dit aangepaste reglement onder het tabblad Oefencross reglement op deze pagina.

Klasse B

Het is voor zowel voor paarden als pony’s (categorie D en E). De klasse B bestaat uit een springparcours, aansluitend de veterinaire keuring, dan het cross parcours en tot slot de laatste veterinaire keuring. Een gedegen voorbereiding voor het rijden van de cross en praktische kennis van het Wedstrijdreglement Eventing van de KNHS is nodig.

Klasse L

De klasse L doet overal nog een schepje bovenop en er moet bovendien verplicht een dressuurproef worden afgelegd. De dressuurproef wordt verreden bij Paardensportcentrum Wennekers (route).
Voor deze klasse is er nu ook een Team Competitie waaraan je kan meedoen.

Reglementen

Op de klassen B en L is het KNHS Eventing Reglement van toepassing, evenals het Algemeen Wedstrijd Reglement (zie tab KNHS reglementen op deze pagina of onder downloads).
Voor de oefencross hanteren we afwijkende regels die staat onder het tabblad Oefencross Reglement op deze pagina.

We wensen u heel veel plezier bij de wedstrijd!

Wie?

Oefencross: met paard of pony. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een gedegen cross country training te hebben doorlopen!
Klasse B: KNHS-leden die aan de reglementaire KNHS voorwaarden van voldoende winstpunten in B-springen voldoen.
Klasse L: KNHS-leden die aan de reglementaire KNHS voorwaarden van voldoende winstpunten in B-eventing voldoen.

NB: FNRS leden met een ruiterpaspoort zijn automatisch ook lid van de KNHS.

Startpas

Voor de klassen B en L heb je een KNHS startpas nodig. Voor de oefencross is geen startpas nodig.

Inschrijven

Start inschrijving: – 22 januari 2018 10:30 uur
Einde inschrijving: – 9 maart 2018

Online inschrijven in 2 stappen

Kosten voor deelname

Prijzen staan in de webwinkel bij ieder startbewijs (indien beschikbaar).

Inschrijvingsgeld
 PaardPony
Oefencross€ 20,00€ 17,50
Klasse B€ 25,00€ 20,00
Klasse L€ 30,00€ 25,00
Prijzengeld

Prijzengeld zal worden uitgekeerd conform de KNHS-reglementen.
Er zijn  prijzen in de vorm van gebruiksvoorwerpen (denk aan een foto van een fotograaf, paarden benodigdheden etc._ en geld prijzen.

 1e prijs2e prijs3e prijs4e prijs5e prijs6e prijs
L paarden€ 40,-€ 30,-€ 20,-€ 15,-€ 10,-€ 5,-
L pony's€ 35,-€ 25,-€ 20,-€ 10,-€ 7,50€ 5,-
B paarden€ 35,-€ 25,-€ 20,-€ 10,-€ 7,50€ 5,-
B pony's€ 30,-€ 20,-€ 15,-€ 7,50€ 5,-€ 5,-
Iedereen meldt zich bij aankomst eerst bij het secretariaat. Hier worden alle wijzigingen doorgenomen.

Startnummers/Rugnummers

Vrijdag 23 maart 2018 kan je je startnummer in het Amsterdamse Bos ophalen vanaf 15:00 uur.
Zaterdag 24 maart kunnen ruiters in de L-klasse hun startnummer ophalen bij Paardensportcentrum Wennekers.

Verplichte uitrusting

Het dragen van een goedgekeurde bodyprotector (cross country) en goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht.
Het dragen van een rugnummerhouder is verplicht.
Het dragen van helmcamera’s is toegestaan zolang het volgens de KNHS regels wordt toegepast.

Beenbescherming

Veel ervaren ruiters gebruiken speciale crossbeschermers voor de benen van hun paard of pony.
Wanneer je pijpkousen gebruikt in de cross, plak ze dan een keer extra af met breed tape, zodat ze zeker niet losgaan.
Bandages zijn geen geschikte beenbeschermers in de cross. Deze kunnen losraken en dan onstaan er gevaarlijke situaties.

Rugnummer

Tijdens alle onderdelen van de eventing moet je een rugnummer dragen. Deze dien je in een rugnummerdrager te dragen. Wanneer je wordt uitgesloten van verdere deelname, wordt het rugnummer door de officials afgenomen.
Je bent dan verplicht het rugnummer af te geven. Zie ook het tabblad Secretariaat op deze webpagina.

Tenue

Tijdens de cross draagt men het zogeheten crosstenue. Je bent verplicht om een bodyprotector en veiligheidscap (helm) te dragen.

Voor en na de cross MOET je je paard of pony laten keuren door de aanwezige dierenarts. Hiervoor ben je zelf verantwoordelijk! Als je uit de cross komt, dan moet je binnen 10 minuten na de finish bij de dierenarts zijn. Als alles goed is, gebeurt er niets. Als je paard of pony nog niet helemaal op krachten is gekomen, volgt er 10 minuten later weer een herkeuring.
Niet verschijnen bij de dierenarts of afkeuring door de dierenarts betekent UITSLUITING!

Systeem

In iedere discipline kunnen strafpunten behaald worden, welke bij elkaar opgeteld leiden tot de eindscore. Diegene met het minste totaal aantal strafpunten wint de klasse.

Een foutloze cross binnen de toegestane tijd levert tevens punten op die de deelnemende combinatie bij herhaling in staat stelt om geleidelijk in klasse te stijgen en aan moeilijker wedstrijden deel te nemen. Een beginnende combinatie moet dus een aantal keren een foutloze cross country in de klasse B gereden hebben alvorens deze de eerste keer in de klasse L mag starten.

Publicatie

Ca 1 uur na afloop van de rubriek worden alle punten berekend en komt de voorlopige uitslag op het publicatiebord te hangen.
Als je het niet eens bent met de uitslag heb je 30 minuten de tijd om te protesteren, daarna komt de officiële uitslag en worden de prijzen uitgereikt.
Wanneer je bij het springen meer dan 20 strafpunten hebt (tijdfouten NIET meegerekend), wordt je gediskwalificeerd en mag je niet gaan crossen.
Het is mogelijk dat de ringmeester dan je rugnummer in beslag neemt.

Downloaden

Wedstrijdreglement Eventing
wedstrijdreglement-eventing-2017
wijzigingen-wedstrijdreglement-eventing-2017-1

Wedstrijdreglement Algemeen
KNHS-algemeen-wedstrijdreglement-2017

Meer info op de website van de KNHS Algemeen en Eventing

Onderstaande regels gelden voor de Oefencross

Er zijn vier onderdelen die deelnemers moeten doorlopen in onderstaande volgorde:

1. Een springparcours. Dit is nog niet de cross. Dit springparcours wordt door de jury op stijl en eventuele springfouten beoordeeld. Het doel is om combinaties daarna veilig de cross country over vaste hindernissen te laten rijden. De jury kan dus een combinatie niet verder laten starten in de cross indien deze zich op dat moment onvoldoende vaardig toont om een “gewoon” springparcours te rijden. De hoogte van dit springparcours is circa 70 centimeter en omvat circa 10 hindernissen.

2. Een verplichte veterinaire keuring. Het paard of de pony moet meteen na het springparcours ter keuring aangeboden worden bij de dierenarts voor keuring. Hierbij moet het paard/de pony los dravend op een harde bodem aan de hand heen en weer worden opgedraafd op een rechte lijn. Het dier mag hierbij geen enkele mate van kreupelheid tonen. Ook wordt de hartslag gemeten, de ademhalingsfrequentie en wordt bekeken of het dier geen wondjes heeft. Ook wordt de optoming (het tuig, d.w.z. zadel, bescherming, eventuele kalkoenen, en vooral hoofdstel en bit) gecontroleerd op reglementaire eisen. Deze zijn te vinden in dit KNHS document: (PDF)

3. De cross country. Dit is een bosparcours van circa 1500 m lengte met circa 15 vaste hindernissen, waaronder een waterhindernis. Anders dan in officiële klassen, staat er geen maximale toegestane tijd voor dit parcours. Idealiter rijdt de combinatie zelfstandig het parcours vloeiend en zonder weigeringen in zijn eigen tempo. Dus niet heel hard of heel langzaam, maar met een veilig en voorwaarts tempo. Ook mag het parcours, of delen ervan, in draf worden afgelegd.
In de cross mag iedere hindernis drie maal worden aangereden indien de combinatie een weigering heeft. Daarna moet de combinatie doorrijden naar de volgende hindernis. Indien een andere combinatie achterop komt, moet aan deze meteen voorrang gegeven worden door het parcours geheel vrij te maken en de aanwijzingen van de hindernisjury op te volgen.

4. Een tweede verplichte veterinaire keuring. Hierbij wordt hetzelfde gekeurd als de eerste keer, om er zeker van te zijn dat het paard of de pony de cross country goed doorstaan heeft.

Locatie adres en evenementen terrein: zie Route

Je kunt bellen met de naastgelegen pensionstallen:

Zij kunnen een stalling aanbieden indien er plaats beschikbaar is.

 

 


Deel deze pagina via: Facebooktwittergoogle_plusmail