Wat komt er allemaal kijken bij eventing

Samengestelde wedstrijd / eventing

Samengestelde wedstrijd, oftewel SGW is een tak van paardensport waarin iedere deelnemer met een-en-hetzelfde paard uitkomt in drie opeenvolgende disciplines: dressuur, springen en cross country.

Op nationaal niveau bestaan er vier officiële klassen. In klimmende moeilijkheidsgraad: BB, B, L, M en Z. Daarna kan een combinatie doorstromen naar internationale wedstrijden zoals ook de Olympische spelen!

Strafpunten

In iedere discipline kunnen strafpunten behaald worden, welke bij elkaar opgeteld leiden tot de eindscore. Diegene met het minste totaal aantal strafpunten wint de klasse.

Een foutloze cross binnen de toegestane tijd levert tevens punten op die de deelnemende combinatie bij herhaling in staat stelt om geleidelijk in klasse te stijgen en aan moeilijker wedstrijden deel te nemen. Een beginnende combinatie moet dus een aantal keren een foutloze cross country in de klasse B gereden hebben alvorens deze de eerste keer in de klasse L mag starten.

SGW Amsterdamse Bos stelt de wedstrijd open voor de klassen BB (oefenparcours) tot en met de officiële klassen B en L.

Winnaar

De combinatie met de minste strafpunten wint de wedstrijd, bijvoorbeeld: 50 strafpunten in de dressuur, 4 strafpunten voor een afgeworpen balk in het springparcours en 10 stafpunten voor het te langaam rijden in de cross, is een totaal van 64 strafpunten.

 


Deel deze pagina via: Facebooktwittergoogle_plusmail